Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka nie tylko na wiosnę

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

garście mix sałat 2
z sałatą rzymską
rzodkiewek 5
plasterków polędwicy 5
posiekanego szczypiorku 2 łyżka
kilka listków natki pietruszki
dresing
miodu płynnego 1 łyżka
pieprz do smaku
chili do smaku
olej 4 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (do smaku)
jajko ugotowane na twardo 2

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka nie tylko na wiosnę

Składniki dresingu wymieszać i zostawić na 5 minut. Sałatę rozłożyć na talerzu. Jajka obrać, opłukać i pokroić na ćwiartki. Rzodkiewki umyć i za pomocą nożyka w kształcie litery v przeciąć każdą na pół. Plasterki polędwicy zawinąć w stożki. Wszystkie te składniki rozłożyć dekoracyjnie na sałacie, posypać posiekanym szczypiorem i natką pietruszki. Na koniec sałatkę polać przygotowanym dresingiem. Sałatkę podawać po około 5 minutach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna30 03.07.2013 13:46
Zdrowo, kolorowo i ładnie podane :)
IwonaDD 03.07.2013 08:51
wspaniała!!!
aisoglam 03.07.2013 08:03
Smakowita :)
aginaa 03.07.2013 07:32
i jaka kolorowa
iwi 02.07.2013 22:29
Pierwsza klasa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak