Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
żółta papryka
1 mała -
pomidorki nadziewane serkiem
150 g -
bakłażan
1/2 szt -
cukinia
1/2 szt -
ser typu greckiego w kostkach
4 łyżka -
Czarnuszka nasiona Prymat
1/2 łyżeczka -
czubryca zielona
1/2 łyżeczka -
szczypiorek
do dekoracji -
sos
-
koperek posiekany
1/3 szk -
olej
4 łyżka -
ocet
2 łyżka -
sól
do smaku -
chili Birds Eye
do smaku -
DODATKOWO:
-
olej do smażenia
-
cebula czerwona
1 szt -
mix sałat
1 (z roszponką)
Przepis i sposób przygotowania Sałatka nie tylko dla kibica
Bakłażana i cukinię pokroić w cienkie plasterki.
Na patelni grillowej rozgrzać olej i podsmażyć plastry bakłażana i cukinii, po czym odsączyć je na ręczniku papierowym i delikatnie posolić.
Każdy plaster zwinąć w rulonik i wystudzić.
Wszystkie składniki na sos umieścić w słoiczku i dokładnie wymieszać.
Cebulę pokroić według uznania a paprykę w cienkie paseczki.
Na sałacie układać wszystkie składniki sałatki następnie polać przygotowanym sosem.
Na koniec posypać czarnuszką i czubrycą.
Jeśli ktoś woli to sałatkę można wymieszać.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się