Sałatka nie tylko dla kibica

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółta papryka

    1 mała
  • pomidorki nadziewane serkiem

    150 g
  • bakłażan

    1/2 szt
  • cukinia

    1/2 szt
  • ser typu greckiego w kostkach

    4 łyżka
  • czarnuszka

    1/2 łyżeczka
  • czubryca zielona

    1/2 łyżeczka
  • szczypiorek

    do dekoracji
  • sos

  • koperek posiekany

    1/3 szk
  • olej

    4 łyżka
  • ocet

    2 łyżka
  • sól

    do smaku
  • chili Birds Eye

    do smaku
  • DODATKOWO:

  • olej do smażenia

  • cebula czerwona

    1 szt
  • mix sałat

    1 (z roszponką)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umytą i osuszoną za pomocą wirówki sałatę wyłożyć na talerz lub półmisek.
Bakłażana i cukinię pokroić w cienkie plasterki.
Na patelni grillowej rozgrzać olej i podsmażyć plastry bakłażana i cukinii, po czym odsączyć je na ręczniku papierowym i delikatnie posolić.
Każdy plaster zwinąć w rulonik i wystudzić.
Wszystkie składniki na sos umieścić w słoiczku i dokładnie wymieszać.
Cebulę pokroić według uznania a paprykę w cienkie paseczki.
Na sałacie układać wszystkie składniki sałatki następnie polać przygotowanym sosem.
Na koniec posypać czarnuszką i czubrycą.
Jeśli ktoś woli to sałatkę można wymieszać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mysiunia 02.01.2013 09:58
jaka piękna paleta barw! Taka sałatka musiała świetnie smakować :)
Agnieszka54 15.08.2012 20:32
Aż miło popatrzeć na takie zwariowane kolory:)
elficzna 15.08.2012 16:56
Przeslicznie podana - cudeńko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat