Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka Nicejska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki gotowane w mundurkach 200 g
cebula czerwona 1
tuńczyk kawałki w oleju 1
oliwki zielone 12 szt
fasolka szparagowa 100 g
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat 1
olej 3 łyżki
woda 3 łyżki
pomidor 1
jajko ugotowane na twardo 1

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka Nicejska

Sos sałatkowy mieszamy z trzema łyzkami wody. Ziemniaki kroimy w pół plastry. Następnie rozkładamy je na półmisku. Pomidory kroimy w plastry i rozkładamy po ziemniakach. W środku umieszczamy rozdrobnioneggo tuńczyka. Na tuńczyka umieszczamy fasolkę szparagową, pokrojone oliwki i plasty pokrojonej cebuli. Całość skrapiamy sosem sałatkowym. Podajemy z jajkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 26.10.2013 00:20
Znakomita sałatka.
Motorek 23.10.2013 11:22
smaczna sałatka
kanu83 25.09.2013 18:46
musi smakować wyśmienicie
Renataj 21.09.2013 22:10
Robię bardzo podobną /nie dodaję fasolki szparagowej/ i jest pyszna.
Barbara777 21.09.2013 15:21
Uwielbiam ją jest cudowna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak