Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA NAJSZTUBA.

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płat wędzonej makreli 1
oliwa
pęczek pietruszki
Musztarda francuska Prymat 3 łyżki
świeżo mielony pieprz
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA NAJSZTUBA.

Ziemniaki myję i gotuję w mundurkach. Kiedy są już miękkie,
odcedzam i zostawiam, aby przestygły.
Cebulę kroję w drobną kostkę, pietruszkę siekam, a ziemniaki
kroję w cząstki. Wrzucam do miski, dodaję musztardę francuską,
oliwę z oliwek, nieco pieprzę i mieszam wszystko razem.
Na końcu dodaję rozdrobnioną makrelę.

Świetnie pasuje jako przystawka, na lunch czy też na kolację.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 27.09.2013 07:44
mało składników, ale za to jakie smaczne połączenie
AZgotuj 26.09.2013 11:11
warto mieć ją w lodówce i sięgać:)
jasiek 26.09.2013 11:03
ciekawy przepis
Barbara13 26.09.2013 10:49
Bardzo ciekawy przepis:)
Olga_SK 26.09.2013 10:35
Mało składników, ale jakże wyrazistych! Bardzo mi się ten przepis podoba, na pewno wypróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak