SAŁATKA NAJSZTUBA.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płat wędzonej makreli

    1
  • oliwa

  • pęczek pietruszki

  • musztarda francuska

    3 łyżki
  • świeżo mielony pieprz

  • ziemniaki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki myję i gotuję w mundurkach. Kiedy są już miękkie,
odcedzam i zostawiam, aby przestygły.
Cebulę kroję w drobną kostkę, pietruszkę siekam, a ziemniaki
kroję w cząstki. Wrzucam do miski, dodaję musztardę francuską,
oliwę z oliwek, nieco pieprzę i mieszam wszystko razem.
Na końcu dodaję rozdrobnioną makrelę.

Świetnie pasuje jako przystawka, na lunch czy też na kolację.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mati13 27.09.2013 07:44
mało składników, ale za to jakie smaczne połączenie
AZgotuj 26.09.2013 11:11
warto mieć ją w lodówce i sięgać:)
jasiek 26.09.2013 11:03
ciekawy przepis
Barbara13 26.09.2013 10:49
Bardzo ciekawy przepis:)
Olga_SK 26.09.2013 10:35
Mało składników, ale jakże wyrazistych! Bardzo mi się ten przepis podoba, na pewno wypróbuję :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat