Sałatka na szybko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Sos sałatkowy:

    polski 1 opakowanie
  • woda

    3 łyżki
  • olej

    3 łyżki
  • sałata lodowa

    młode listki 1 garść
  • pomidor

    1 sztuka
  • mozzarella małe kulki

    5 sztuk
  • szczypiorek

    1/4 pęczka
  • kukurydza w puszce

    3 łyżki
  • papryka marynowana

    1/4 strąka
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sos sałatkowy polski koperkowo-ziołowy dokładnie wymieszać z wodą i olejem, odłożyć na kilka minut. Liście sałaty umyć, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki, ułożyć na talerzu. Na niej ułożyć pokrojonego w półplasterki pomidora. Szczypiorek posiekać, kulki mozzarelli przekroić na pół. Ser ułożyć na sałacie, posypać szczypiorkiem. Na wierzchu rozsypać odsączoną kukurydzę i ułożyć pokrojoną na mniejsze kawałki paprykę. Całość lekko oprószyć solą i pieprzem. Sałatkę polać przygotowanym wcześniej sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat