Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka na krakersach z tuńczykiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krakersy 1 opakowanie
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ser żółty 20 dkg
jajka ugotowane na twardo 5 sztuk
majonez 1 słoik
szczypiorek 1 pęczek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka na krakersach z tuńczykiem

Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach, mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Tuńczyk wyjmujemy z puszki, mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Rozkładamy warstwę krakersów, rozsmarowujemy ser żółty, układamy drugą warstwę krakersów, wykładamy pastę z tuńczyka, układamy trzecią warstwę krakersów, układamy starte białka, potem starte żółtka i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 20.10.2017 12:32
Nigdy takiej nie jadłam, nie wiem, czy bym się przełamała i spróbowała z krakersami. :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak