Sałatka na kolorowo Zewy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Na przekąskę, na grilla lub na kolację. Taka jest ta sałatka. Kolorowa, smaczna i szybka do przygotowania. Jeśli będziecie chcieli zrobić ją na grilla lub jako sałatkę obiadową, możecie pominąć kabanosa.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata rzymska

    1 sztuka
  • rukola

    1 garść
  • rzodkiewka

    0.5 pęczka
  • szpinak świeży

    1 garść
  • pomidorki koktajlowe

    8 sztuk
  • szczypior

    0.5 pęczka
  • cebulka marynowana

    3 łyżki
  • kukurydza konserwowa

    3 łyżki
  • kabanos

    1 sztuka
  • sezam czarny

    1 łyżka
  • papryka czerwona

    0.3 łyżki

Dresing składniki do smaku

  • ocet ryżowy

    2 łyżki
  • olej słonecznikowy

    5 łyżek
  • miód płynny

    2 łyżki
  • sól

    3 szczypty
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    2 szczypty
  • Czosnek suszony Prymat

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki dresingu dokładnie wymieszać, najlepiej użyć do tego celu słoiczka z zakrętką.
Sałatę porwać na kawałki i wrzucić do miski, dodać rukolę i szpinak.
Rzodkiewkę pokroić w piórka, szczypior posiekać, kukurydzę odsączyć z zalewy, pomidorki pokroić na ćwiartki a paprykę na paseczki, kabanosy na paseczki ale ukośnie.
Wszystko dodać do miski z zieleniną, dodać sezam i wlać dresing.
Sałatkę wymieszać, można opcjonalnie przed podanie posypać grzankami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat