Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salatka na każdą okazję

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1
szparag 1 słoik
pestki dyni 10 dag
pestki słonecznika 10 dag
rukola
wędzona szynka 20 dag
sos winegret 30 ml
sól szczypta
pieprz szczypta
feta 20 dag w kosteczkach
lód 5 liści

Przepis i sposób przygotowania na: Salatka na każdą okazję

Wszystkie warzywa myjemy , por tniemy na krążki średniej grubości , sałatę lodowa , rwiemy na mniejsze kawałki , szparagi odsączamy z zalewy , wszystkie te składniki wrzucamy do miski , dodajemy pestki dyni oraz pestki słonecznika , ser feta w kosteczkach , posiekaną drobno rukolę , szynkę kroimy w średnią kostkę i dodajemy do miski ,doprawiamy solą i pieprzem , polewamy sosem winegret i wszystko dobrze mieszamy . Schładzamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.07.2012 15:59
Lubie je.
kriso 10.04.2012 20:21
fajny przepis
[email protected] 04.04.2012 14:05
mniamm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak