Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka na ciepło z soczewicy i ryżu

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

soczewica 0,5 szklanki
ryż 0,5 szklanki
cebula czerwona 2 szt
ząbki czosnku 2 szt
oliwa 3 łyżki
masło 2 łyżki
cynamon Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Kmin rzymski mielony Prymat 1 łyżeczka
kolendra mielona 0,5 łyżeczki
pieprz
sól

Porada

Możemy całość posypać posiekaną dymką. Sałatka jest aromatyczna i sycąca, doskonała na obiadek.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka na ciepło z soczewicy i ryżu

Kroki postępowania

1
Osobno ugotować ryż i zieloną soczewicę.
Krok 1 - Sałatka na ciepło z soczewicy i ryżu foto
2
Cebulę pokrojoną w plastry
Krok 2 - Sałatka na ciepło z soczewicy i ryżu foto
3
i zmiażdżony czosnek smażyć na mieszance oliwy z masłem, aż zmiękną,15-20 minut.
Krok 3 - Sałatka na ciepło z soczewicy i ryżu foto
4
Dodać wszystkie przyprawy, zmielone i smażyć jeszcze parę minut.Dodać ryż i soczewicę, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Krok 4 - Sałatka na ciepło z soczewicy i ryżu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 16.10.2014 10:49
zdrowa i smaczna
gosia56 16.10.2014 10:32
na pewno pyszna ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak