Sałatka na ciepło z cukinii i wołowiny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 szt
  • wołowina

    ugotowana 2 plastry
  • czosnek ząbki

    1 szt
  • oliwa

    1 łyzka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • sól

  • pieprz

  • chili

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ta sałatka to mój pomysł na pożywne drugie śniadanie kiedy zostanie mi wołowina czy kurczak z gotowania rosołu. Na patelni rozgrzewam łyżkę oliwy. Wołowinę kroję w mniejsze kawałki i wrzucam na patelnię, dodaje tez czosnek przeciśnięty przez praskę oraz cukinię, umytą i pokrojoną w cienkie ćwierć plasterki (bez obierania). Całość podsmażam do 5 minut przyprawiając ulubioną mieszanką ziół oraz sola i pieprzem do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 19.05.2016 08:18
dobry pomysł
dorota20w 13.11.2014 10:07
dziękuje :)
wwwiolka 12.11.2014 12:35
Bardzo fajny pomysł.
Wiktoria29 12.11.2014 10:26
fajna sałatka
dorota20w 12.11.2014 00:14
dziękuję :)
odjechana 12.11.2014 00:13
Wygląda niesamowicie smacznie! I podane w pięknej miseczce, aż by się chciało wyciągnąć z monitora i zjeść :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat