Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka muszelkowa z szynką, serem i warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka konserwowa 30 dag
ogórek świeży 1 sztuka
pomidor 2 sztuki
makaron muszelki 25 dag
majonez 3 łyżki
sól do smaku
Musztarda francuska Prymat 1 łyżeczka
ser gouda 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka muszelkowa z szynką, serem i warzywami

Makaron muszelki gotujemy w lekko osolonej wodzie, gotujemy na pół miękko, czyli al-dente. Szynkę i ser żółty kroimy w kostkę. Ogórek obieramy i kroimy w kostkę. Pomidory dokładnie myjemy- kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dodajemy majonez i musztardę. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 21.03.2013 23:17
mniam mniam;)
Katarzyna54 05.03.2013 08:53
wygląda pysznie
justys759 18.12.2012 19:30
znakomita:)
Rafał10 18.12.2012 08:11
kolorowa i pyyyyszna !
reniatka 12.12.2012 09:16
mniam musi byc pyszna
EWI 12.12.2012 09:04
podoba mi się :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak