Sałatka mix sałat

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mix sałat

    1 opakowanie
  • szpinak świeży

    1/2 opakowania
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • pomidor

    1 szt
  • ogórek zielony

    1/2 szt
  • fasola czerwona z puszki

    1/2 puszki
  • majonez

    4-5 łyżek
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
  • oregano

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę i szpinak umyć pod bieżącą wodą, wrzucić do miski. Fasole czerwoną odcedzić. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki. Paprykę, pomidora i ogórka zielonego pokroić w grubszą kostkę, zaś szalotkę pokroić w drobną kostkę. Pokrojone warzywa dodać do sałaty i szpinaku. Połączyć z majonezem, przyprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat