Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka misz-masz z pieczonym mięsem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczona ćwiartka kurczaka 1 szt
groszek konserwowy 1 puszka mała
kukurydza konserwowa 1 puszka mała
sałata 10 liści
papryka czerwona 1 strąk
pomidor 1 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej z pestek winogron 5 łyżek
jabłko 1 małe

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka misz-masz z pieczonym mięsem

Pieczoną ćwiartkę kurczaka /wykorzystałam pozostałą po obiedzie/ kroimy na kawałki odrzucając kości. Liście sałaty opłukujemy, osuszamy i rwiemy na kawałki. Groszek i kukurydzę odsączamy. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i również kroimy w kostkę. Pokrojone składniki przekładamy do miseczki.Olej z pestek winogron wlewamy do małego słoiczka /np. po koncentracie pomidorowym/ dodajemy zioła prowansalskie oraz przyprawy. Słoik zakręcamy i energicznie nim potrząsamy aby składniki dokładnie się połączyły. Powstały sos wlewamy do pozostałych składników i mieszamy. Odstawiamy na 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 29.01.2014 10:31
lubię takie sałatki
Aga-25 29.01.2014 08:20
z mieskiem pycha
margaret 29.01.2014 08:17
pyszna ta sałatka
Agnieszka-87-25 29.01.2014 08:11
wyśmienita jest
Ewelina301 29.01.2014 06:16
moje ulubione składniki :)
Sroczka 28.01.2014 23:05
Ależ ta sałatka pysznie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak