Sałatka miszmasz

Sałatka miszmasz

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    fioletowe 220 g
  • ogórek gruntowy

    100 g
  • oliwki czarne

    20 sztuk
  • suszone pomidory

    6 sztuk
  • jajko

    3 sztuki
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • majonez

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka miszmasz

Jeśli nie mamy ugotowanych ziemniaków to trzeba nieobrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie ok. 20 minut. Z ostudzonych zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.

Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Ogórki kroimy w kostkę, solimy i pozostawiamy aby puściły sok.
Do większej miski wkładamy ziemniaki, dodajemy ogórki, posiekaną cebulę i pomidorki, oraz połówki oliwek i małe cząstki jajka. Doprawiamy solą, pieprzem i majonezem, mieszamy. Gotowe.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

KORAL 03.07.2017 08:00
Kocham fiolet, zieleń i czerwień. Tu jest fiolet i tak ma być :)
paniusiaewa 16.06.2017 18:12
Koleżanko, ale czemu to wszystko takie lila fioletowe hi hi.
Margo1 15.06.2017 21:52
Nie robiłam nigdy takiej sałatki
Franciszek 11.06.2017 23:23
ładna sałatka ,taka kolorowa
KORAL 11.06.2017 14:15
kolory bez barwników :)
Renata9 10.06.2017 22:05
Bardzo kolorowa sałatka
ilka01 10.06.2017 21:58
super wygląda :)
Ewa Wojtaszko 10.06.2017 16:47
ten kolor jest super!
kasienka23 10.06.2017 15:14
rewelacyjnie wyglądają te ziemniaki, myślałam, że to fotomontaż ;)
Aleksandra/Olcia 10.06.2017 13:27
fioletowe ziemniaki dają pyszny efekt

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat