Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Sałatka:
-
makaron
250 gramów -
ser cheddar
150 gramów -
filety z kurczaka
2 szt. -
papryka czerwona
2 szt. -
fasola czerwona z puszki
2 puszki -
puszka kukurydzy
1 puszka -
olej
3 łyżki -
przyprawa chili con carne
3 łyżki -
sól
7 szczypt
Sos:
-
majonez
250 gramów -
Pieprz czarny mielony Prymat
0.5 łyżeczki -
sól
0.5 łyżeczki
Dodatkowo:
-
natka pietruszki
1 pęczek
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Filety z kurczaka kroimy w większą kostkę, dodajemy przyprawę chili i mieszamy, aby przyprawa pokryła kawałki kurczaka. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy kurczaka i smażymy kilka minut. W czasie smażenia co jakiś czas mieszamy mięso na patelni. Kurczaka przekładamy na talerz i studzimy. Ser żółty kroimy w słupki. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Fasolę oraz kukurydzę odcedzamy z zalewy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dodajemy majonez doprawiony pieprzem oraz solą i mieszamy do połączenia się składników. Przed podaniem dodajemy posiekaną natkę pietruszki i delikatnie mieszamy.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się