Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka meksykańska

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 1 op.
szynka konserwowa 200 g
ogórek konserwowy Smak 4-5 szt
pieczarki marynowane 1/2 słoiczka 700 g
szczypiorek 1/2 pęczka
ryż 1 woreczek
czosnek 2 ząbki
ketchup pikantny 6 łyżek
sól do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka meksykańska

Ryż ugotować, ostudzić Fasolę przepłukać na sicie,szynkę pokroić w kostkę, ogórki i pieczarki w plasterki, szczypiorek posiekać. Keczup wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem, jeśli jest bardzo gęsty można dodać łyżkę zalewy z ogórków. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać, doprawić solą i chili. Przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na minimum pół godziny, aby smaki się ze sobą połączyły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak