Sałatka marchewkowo-cebulowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 kg
  • marchew

    1/2 kg
  • jaja

    5 szt.
  • majonez

    4 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • woda

    1 szklanka
  • ocet

    1/2 szklanki
  • cukier

    3 łyżki
  • sól

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w kostkę i gotujemy ją w zalewie.
Cebulę gotujemy ok. 6-8 minut. Po upływie tego czasu, wyłączamy gaz i trzymamy ją jeszcze na piecu ok. 15 minut. Odcedzamy na sitku.
Marchewkę gotujemy z Vegetą (podobnie jak na sałatkę warzywną). Obieramy i kroimy w kosteczkę. Łączymy z odsączoną cebulą i przyprawiamy.
Dodajemy pokrojone w kostkę jajka (ugotowane na twardo) i majonez. Mieszamy i schładzamy w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat