Salatka makaronowa ze szp

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron rurki

    1 opakowanie
  • pomidor

    2 sztuki
  • zioła prowansalkie Prymat

    1 szczypta
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • szparagi

    1 pęczek
  • cebula dymka

    1 pęczek
  • oliwa

    3 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz biały Prymat

    1 szczypta
  • bazylia

    10 listków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron(rurki) ugotować według przepisu w osolinej delikatnie wodzie, odcedzić. Szparagi, cebulke dymkę oczyścić. Pokroić na kawałki. Rozgrzać na patelni oliwę z oliwek i masło, Wrzucić szparagi i dymkę, smażyć ok. 5 min. W tym czasie obrać ze skórki pomidory, pokroic miąższ w kostkę i wrzucić na patelnię, smażyc ok 1 min. Na patelnie wrzucic makaron i wymieszać z duszonymi składnikami. Doprawić do smaku pieprzem, solą i sokiem z cytryny. Przełozyć na płaski talerz, udekorować listkami bazylii i na ciepło podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat