Sałatka makaronowa z zupek chińskich

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Sałatka warzywna z zupek chińskich idealnie nadaje się na imprezy ze znajomymi bądź rodzinne spotkania.

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • makaron z zupki chińskiej

    2 opakowania
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • ogórki konserwowe

    4 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • pomidor

    1 sztuka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    0,5 łyżeczki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    0,5 łyżeczki
  • Musztarda sarepska Prymat

    1 łyżeczka
  • majonez

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Rozdrabniam makaron z zupek, dodaję dołączone przyprawy (tylko suche, bez tłuszczu), zalewam wrzątkiem i czekam aż woda wsiąknie.
2. W tym czasie sparzam pomidora, obieram ze skórki i kroję go w drobną kostkę.
3. Następnie kroję paprykę, cebulę i ogórki konserwowe w drobną kostkę. Warzywa wrzucam do dużej miski i mieszam razem.
4. Makaron odsączam z resztki wody i dodaję do warzyw. Mieszam dokładnie całość.
5. Dodaję majonez, przyprawam solą, pieprzem i łyżeczką musztardy do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat