Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka makaronowa z tuńczykiem, jajkiem, ananasem i serem feta

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Coś dla miłośników szybkich sałatek. Idealnie sprawdzi się podczas wizyty niespodziewanych gości. Do pracy, szkoły czy na spacer. Sałatka na każdą okazję. Jej przygotowanie nie zajmie więcej niż 20 minut.

Składniki:

Składniki:

makaron ryżowy orzo 200 gramów
tuńczyk w sosie własnym 130 gramów
jajka ugotowane na twardo 2 sztuki
ogórek sałatkowy 100 gramów
ser feta 100 gramów
fasola czerwona z puszki 60 gramów
kukurydza w puszce 70 gramów
ananas w puszce 150 gramów
posiekany koperek 2 łyżki
sos chrzanowy 3 duża łyż.

Porada

Nie masz świeżego koperku? Do przepisu nada się także koperek liofilizowany lub suszony.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka makaronowa z tuńczykiem, jajkiem, ananasem i serem feta

Prosty przepis na szybką sałatkę makaronową z tuńczykiem, jajkiem, fasolą czerwoną, kukurydzą, ogórkiem, ananasem, koperkiem i sosem chrzanowym.

Pokochasz to połączenie smaków! 

Makaron ugotuj wg przepisu zawartego na opakowaniu.

Przygotuj wszystkie składniki: Jajka, ser i ogórek pokrój w kostkę. Tuńczyka, fasolę i kukurydzę odsącz z zalewy. Ananasa możesz pokroić na mniejsze kawałeczki (zależy od preferencji).

Wszystkie składniki połącz z sosem chrzanowym i koperkiem.

Do smaku dopraw solą i pieprzem.

Sałatkę makaronową z tuńczykiem, jajkiem i ananasem podawaj po schłodzeniu w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak