Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka makaronowa z tuńczykiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne 250 g
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
rukola
pomidorki koktajlowe 8 szt.
oliwki czarne
oliwa
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Bazylia suszona Prymat
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka makaronowa z tuńczykiem

Makaron gotujemy al dente. Tuńczyka odsączamy, wrzucamy do miski.
Dwie garści rukoli płuczemy, odsączamy, siekamy, dokładamy do tuńczyka.
Pomidorki koktajlowe oraz oliwki kroimy na połówki, dorzucamy do rukoli i tuńczyka.
Makaron odsączony łączymy z pozostałymi składnikami.
Polewamy łyżką oliwy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku, mieszamy.
Posypujemy bazylią oraz oregano.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 04.02.2015 12:29
apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak