Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka makaronowa z tuńczykiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne pełnoziarnisty 400 g
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
kukurydza 1 puszka
ser feta 150 g
pomidory suszone w zalewie 150 g
rukola 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka makaronowa z tuńczykiem

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja podaną na opakowaniu. Po odcedzeniu przelewamy chłodną wodą i pozostawiamy do ostygnięcia. Rukolę myjemy i osuszamy. Kukurydzę i tuńczyka odsączamy z zalewy. Fetę kroimy w kostkę, a suszone pomidory na mniejsze kawałki. Makaron wsypujemy do miski, dodajemy kukurydzę, tuńczyka, pomidory i fetę. Mieszamy i podajemy z rukolą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 11.08.2014 08:51
wygląda smacznie
Gracer 10.08.2014 22:42
smaczna sałatka
karolina1869 10.08.2014 20:43
lubie takie połączenia
Marta1986 10.08.2014 19:36
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak