Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka makaronowa z marynowanymi pieczarkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron ryżowy 20 dag
kukurydza w puszce 1 szt
pieczarki marynowane 1 słoik
jajko 4 szt
ogórki konserwowe 4 szt
jabłko 1 szt
majonez 6 łyżek
musztarda 2 łyżeczki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka makaronowa z marynowanymi pieczarkami

Makaron w kształcie ryżu ugotować do miękkości w osolonej wodzie, a następnie odcedzić i pozostawić do wystudzenia. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki, ogórki oraz jabłko również pokroić w kostkę, a kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać razem, dodać musztardę oraz majonez, a także doprawić do smaku pieprzem i solą. Sałatkę wymieszać i przed podaniem schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 26.01.2015 10:34
uwielbiam sałatki))
Bernadeta1 05.01.2015 23:15
lubię taką sałatkę
gusia1000 05.01.2015 21:31
Dobra taka.
miodunka 04.01.2015 13:30
Bardzo dobra!!
agnieszka214 03.01.2015 14:51
super smaczna
Joannasz3190 03.01.2015 13:52
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak