Sałatka makaronowa z fasolką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Miseczka gotowanego makaronu

  • puszka fasolki czerwonej

  • papryka

  • ugotowana marchewka

  • słoik marynowanych pieczarek

  • Kilka łyżek oliwy

  • lyzka octu winnego

  • szzcypta tymianku

  • sól, pieprz do smaku

  • ogórki kiszone

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do ugotowanego makaronu ( najlepiej kokardki) dodajemy odcedzoną fasolkę i pokrojone warzywa i pieczarki w całości. Z oliwy, octu i przypraw robimy sos, mieszamy z sałatką. Wstawiamy na kilkanaście minut do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 20.01.2013 21:17
świetna jest;)
Izabela28 01.10.2011 14:04
super się prezentuje ta sałatka i na pewno też tak samo smakuje:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat