Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka letnia z kapusty włoskiej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1/3 szt
papryka czerwona 1/2 szt
cebula 1 szt
kukurydza 4 łyżki
korniszony 4 szt
szczypior
sos ziołowy
śmietana 4 łyzki
majonez 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka letnia z kapusty włoskiej

Kapustę włoską myjemy osuszamy i kroimy w paseczki . Cebule siekamy dodajemy do kapusty . Kukurydze odsączamy z zalewy dodajemy do sałatki. Paprykę kroimy w kosteczkę . Korniszona kroimy w większą kostkę. Dodajemy posiekany szczypior. Robimy sos. Mieszamy majonez z śmietaną dodajemy 2 łyżeczki sosu ziołowego z proszku mieszamy . Odstawimy sos na ok 10 min i dodajemy do sałatki Mieszamy wszystko.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kochanyptysiu 03.09.2012 09:23
smacznie się prezentuje
agaK. 27.07.2012 13:23
fajne:)
Kekerboom 27.07.2012 11:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak