Sałatka kus-kus

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza kus-kus

    25 dag
  • bulion warzywny

    2 szklanki
  • pieczarki

    30 dag
  • cebula biała

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • por (biała część)

    1 szt.
  • ogórki konserwowe

    5 szt.
  • majonez tradycyjny

    5 łyżek
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    2 łyżki
  • oliwa

    do smażenia
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę zalewamy bulionem i odstawiamy aby napęczniała. Pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na oliwie aż warzywa zmiękną. Paprykę, ogórki również kroimy w kostkę. Por drobno siekamy. Wszystkie składniki sałatki mieszamy z majonezem, ziołami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 29.09.2016 22:41
zawsze coś nowego
tobi1989 27.09.2016 12:54
Super przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat