Sałatka kresowa

Sałatka kresowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki gotowane w mundurkach

    50 dag
  • ogórki małosolne

    3
  • pieczarki

    4
  • cebula

    2
  • koper siekany

    2 łyżki
  • czosnek

    ząbek
  • olej

    3 łyżki
  • ocet winny

    1 łyżka
  • płat śledziowy z zalewy

  • cukier

    szczypta
  • sól, pieprz

  • biała fasola

    1 ugotowana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obierz z łupinek pokroj w plastry Ogórki pokrój w półplasterki Cebulę w piórka Wymieszaj wszystko z ugotowaną fasolą posiekanym koperkiem i posiekanym czosnkiem Zrób sos: Olej rozetrzyj z octem winnym powstaly plyn zmiksuj na gładka mase z filetem sledziowym Dodaj cukier dopraw do smaku Polej salatke przemieszaj Salatka powinna postac ok 30 min

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat