Sałatka krabowa z krakersami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • paluszki krabowe

    30 dag
  • ogórki kiszone

    6 sztuk
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • cebula biała

    1 sztuka
  • majonez tradycyjny

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • krakersy

    150 g
  • jabłko kwaśne

    1 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paluszki krabowe kroimy w kostkę. Cebulę i jabłko obieramy, kroimy w kostkę. Ogórki kiszone kroimy w talarki. Z kukurydzy odlewamy zalewę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dodajemy majonez, doprawiamy wedle smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Sałatkę nakładamy na małosolne krakersy.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 10.02.2013 10:55
pycha;]
ssylwiaa 12.11.2012 22:19
na pewno smaczna ;)
Janek 12.11.2012 10:37
jak zwykle zaskakujesz pomysłowością:)
Sylwia26 10.11.2012 17:09
ale pyszności :)
IZABELA29 10.11.2012 17:07
te paluszki muszę w końcu spróbować ..aromatyczna sałateczka
Konczi 10.11.2012 16:52
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat