Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka korzenna ziemniaczano-śledziowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki gotowane w mundurkach 5-6
oliwki zielone 1/3 szkl.
pieczarki marynowane 1/3 szkl.
filety śledziowe korzenne w oleju 2 szt.
szczypiorek do smaku
sól i pieprz do smaku
musztarda ziarnista 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka korzenna ziemniaczano-śledziowa

Ziemniaki ugotować w mundurkach, pozostawić do ostygnięcia, obrać i pokroić w kostkę za pomocą drucianej kratki do gotowanych warzyw.

Śledzie korzenne osączyć z oleju i pokroić w niewielką kostkę - dodać do ziemniaków.

Zielone oliwki odsączone z zalewy pokroić w krążki.

Marynowane pieczarki osączyć i pokroić w plasterki.

Doprawić składniki pokrojonym szczypiorkiem, 2-3 łyżkami korzennego oleju ze śledzi, pieprzem, solą, ziołami i musztardą.

Całość dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 21.04.2017 07:44
Ciekawy pomysł
Franciszek 21.04.2017 01:16
ciekawa sałata
agnieszka214 20.04.2017 20:59
Pyszna smaczna sałatka
Bożena Matuszczyk 20.04.2017 20:21
Fajna,smakowa i pyszna sałatka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak