Sałatka kebab gyros

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • ogórków konserwowych

    1 słoik
  • kukurydza w puszce

    1 szt
  • czerwona fasolka w puszce

    1 szt
  • kapusta pekińska

    1 główka
  • majonez

  • ketchup

  • przyprawa do gyrosa

    1 op
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę. Posypać przyprawą do gyrosa. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć na nim kurczaka. Usmażonego odsączyć z nadmiaru tłuszczu (najlepiej wyłożyć na ręcznik papierowy), ostudzić. Cebulkę i ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Kukurydzę i fasolkę czerwoną osączyć z zalewy. Kapustę pekińską pokroić na cienkie paseczki odkrawając głąb. W przeźroczystej misce układać kolejno warstwami: usmażone i ostudzone piersi z kurczaka cebulkę ogórki konserwowe kukurydzę fasolkę posmarować majonezem (żeby cała fasolka była przykryta) ketchup kapusta pekińska Schłodzić w lodówce

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Cranberry 26.01.2014 19:05
Pyszna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat