Sałatka kapuściana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1 sztuka
  • pierś z kurczaka

    1 sztuka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • makaronu świderki

    1 szklanka
  • olej

  • majonezu

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlać wodę i zagotować ze szczyptą soli.Wrzucić makaron i ugotować.Kapustę opłukać i poszatkować na mniejsze kawałki,Pierś z kurczaka umyć i pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju.Makaron odcedzić i dodać do kapusty i kawałków kurczaka.Przyprawić do smaku,Polać majonezem i wszystko dokładnie wymieszać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat