Sałatka kapuściana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

    1 sztuka
  • marchewka

    4 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • majonez tradycyjny

    5 łyżek
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szykujemy, solimy i odstawiamy na 3 godziny, po czym odciskamy sok. I do takiej kapusty dodajemy startą na tarle o dużych oczkach marchewkę, cebulę pokrojoną w drobną kostkę, majonez i pieprz. Mieszamy i ewentualnie jeszcze doprawiamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kamyk 05.01.2013 21:30
super sałatka do kotleta
kamyk 05.01.2013 21:30
super sałatka do kotleta
owca441 17.12.2012 20:19
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat