Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka kalafiorowa z fasolką szparagową

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt,
fasolka szparagowa 300 g.żółta,
ząbki czosnku 2 ząbki,
sól i pieprz do smaku
majonez według uznania
koper świeży 1 łyżka poszatkowany,

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka kalafiorowa z fasolką szparagową

Kalafior obrać z liści, oczyścić . obgotować w osolonej wodzie, ale nie rozgotować. Ugotowany kalafior podzielić na różyczki.

Z fasolki szparagowej poobcinać końcówki, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować do miekkości.

Majonez połączyć ze śmietaną oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać poszatkowany koper i wymieszać.

Wszystkie warzywa połączyć, dodać majonez ze śmietaną, delikatnie wymieszać do połączenia składników.

Włożyć do lodówki i dobrze schłodzić.

Podawać dobrze schłodzoną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 18.07.2017 19:11
Moje smaki
gusia1000 17.07.2017 23:21
Warto taką robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak