Sałatka kalafiorowa z ciecierzycą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

  • po pół czerwonej i zielonej papryki

  • puszka ciecierzycy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

NA SOS
200ml jogurtu naturalnego, 3 łyżki gęstej smietany, łyżeczka suszonych ziół prowansalskich, sól pieprz

Kalafior umyć, oczyścić podzielić na małe różyczki zblanszować. Papryki umyć, oczysćicć z nasion, pokroić w cieniutkie paseczki. Ciecierzycę odcedzić, wypłukać osączyć na sitku. Wymieszać wszystko.
Wymieszać jogurt, śmietanę dodać zioła prowansalskie doprawić solą i pieprzem i polać sałatkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
buksiak12 20.09.2010 14:15
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat