Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jesienna z marynowaną dynią

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza w puszce 1 opakowanie
fasola czerwona z puszki 1 opakowanie
szynka konserwowa ok. 15 dag
ser żółty 10-12 dag
ogórek konserwowy Smak 3 sztuki
papryka konserwowa 4-5 płatów
cebula 1 mała
por (biała część) 1 łyżka (siekany)
dynia ok. 10-12 dag (dynia marynowana w zalewie)
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
majonez 2-3 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jesienna z marynowaną dynią

Kroki postępowania

1
Kukurydzę odsączam na durszlaku, fasolkę odcedzam i przepłukuję pod bieżącą zimną wodą.
Krok 1 - Sałatka jesienna z marynowaną dynią foto
2
Szynkę konserwową i ser żółty kroję w drobną kostkę.
Krok 2 - Sałatka jesienna z marynowaną dynią foto
3
Kroję teraz w drobną kosteczkę paprykę konserwową, ogórki oraz cebulę.
Krok 3 - Sałatka jesienna z marynowaną dynią foto
4
Wszystkie składniki mieszam ze sobą, na koniec dodaję pokrojoną w kostkę marynowaną dynię (z zalewy) oraz posiekanego pora. Doprawiam sałatkę do smaku solą i pieprzem, dodaję zioła prowansalskie oraz majonez - wszystko razem mieszam i wstawiam do lodówki.
Krok 4 - Sałatka jesienna z marynowaną dynią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 04.11.2015 07:35
Fajna ta sałatka.
Damiano
Damiano 03.11.2015 16:29
Bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak