Sałatka jarzynówka

Sałatka jarzynówka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez tradycyjny

    400 ml
  • musztarda sarepska

    2 łyżki
  • jajka

    6 szt.
  • ziemniaki

    3 szt.
  • jabłka

    2 szt.
  • marchew

    4 szt.
  • pietruszka

    1 szt.
  • seler korzeniowy

    1 szt.
  • groszek konserwowy

    1
  • kukurydza w puszce

    1
  • ogórek małosolny

    5 szt.
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • cebula

    1/2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bierzemy dużą miskę i wsypujemy odcedzony groszek i kukurydzę. W tym czasie wstawiamy w duży garnek wodę i seler, pietruszka, marchewka, ziemniaki i jajka. Gotujemy aż do miękkości warzyw. Podczas gotowania w kosteczkę kroimy cebulkę, ogórki małosolne. Po ugotowaniu warzyw dopiero je obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Jajka obieramy z łupinek i również kroimy w drobniutką kosteczkę. Wszystko wrzucamy do miski , przyprawiamy solą i pieprzem . Dodajemy majonez i musztardę. Wszystko dokładnie mieszamy. Trzeba schłodzić aby smaki się przegryzły. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Marta Ryżek-Kalkowska

27.10.2016 11:55
bardzo lubię takie sałatki

Margo1

21.08.2015 16:58
Dawno nie robiłam, czas pomyśleć

Bernadeta1

18.08.2015 19:21
Tradycyjna i zawsze ma dużo chętnych, smaczna

Franciszek

18.08.2015 17:25
Dobra sałatka

Konczi

18.08.2015 17:07
Klasyka która zawsze jest pyszna :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat