Sałatka jarzynowa z kukurydzą

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Klasyczna sałatka z dodatkiem kukurydzy zamiast groszku.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka ugotowane na twardo

    4 sztuki
  • marchewka

    2 sztuki
  • korzeń pietruszki

    2 sztuki
  • seler

    1 ćwiartka
  • ogórki kiszone

    2 sztuki
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • puszka kukurydzy

    0.5 puszki
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • majonez

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    0.5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jarzyny myjemy, gotujemy do miękkości, kroimy w małą kostkę, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich kukurydzę, poszatkowaną natkę, pokrojone w małą kostkę ogórki, cebulę i jajka. Wrzucamy resztę składników, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i wkładamy do lodówki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
danielek 05.03.2019 08:32
Niech żyje klasyka.Super przepis.
Kardamonovy 05.03.2019 14:06
Dzięki :).
Bożena Matuszczyk 04.03.2019 11:34
To prawda klasyczna, ale bardzo lubiana sałatka.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat