Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jarzynowa z kukurydzą

2.0
(6)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Klasyczna sałatka z dodatkiem kukurydzy zamiast groszku.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 4 sztuki
marchewka 2 sztuki
korzeń pietruszki 2 sztuki
seler 1 ćwiartka
ogórki kiszone 2 sztuki
cebula czerwona 1 sztuka
puszka kukurydzy 0.5 puszki
natka pietruszki 1 łyżka
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 1 łyżka
sok z cytryny 0.5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jarzynowa z kukurydzą

Jarzyny myjemy, gotujemy do miękkości, kroimy w małą kostkę, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich kukurydzę, poszatkowaną natkę, pokrojone w małą kostkę ogórki, cebulę i jajka. Wrzucamy resztę składników, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i wkładamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 05.03.2019 08:32
Niech żyje klasyka.Super przepis.
Kardamonovy 05.03.2019 14:06
Dzięki :).
Bożena Matuszczyk 04.03.2019 11:34
To prawda klasyczna, ale bardzo lubiana sałatka.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak