Sałatka jarzynowa z kaparami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Warzywa z zupy można zagospodarować.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewki

    4 sztuki
  • pietruszka

    2 sztuki
  • seler korzeniowy

    1 sztuka
  • por

    1 sztuka
  • jajko

    2 sztuki
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • kapary

    4 łyżki
  • lubczyk świeży

    3 łyżki
  • musztarda

    1 łyżka
  • majonez

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane marchewki, por, pietruszki i seler kroimy w kostkę.
Podobnie jajka.
Groszek i kapary osączamy z zalewy.
Wszystkie składniki łączymy z majonezem i musztardą.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
danielek 19.05.2019 05:36
Fajowy pomysł z tymi kaparami.Zawsze je mam pod ręką.Pozdrawiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat