Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jarzynowa z fasolką szparagową

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 4 sztuki
pietruszka 3 sztuki
cebula biała 1/2 sztuki
jajko 3 sztuki
fasolka szparagowa 200 gram
szynka konserwowa 50 gram-w plasterkach
majonez 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jarzynowa z fasolką szparagową

Marchewkę, pietruszkę ugotować do miękkości ( można użyć warzyw z rosołu). Fasolkę sprawić, pokroić na kawałki około 1,5 cm i także ugotować do miękkości. Jajka ugotować na twardo i wszystkie składniki ostudzić. Marchewkę, pietruszkę pokroić w małej wielkości kostkę. Jajka pokroić w średniej wielkości kostkę. Cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę.Do miski z pokrojonymi składnikami dodać fasolkę. Szynkę pokroić w paseczki i dodać do miski. Wymieszać składniki sałatki. Doprawić solą, pieprzem oraz dodać majonez. Dobrze wymieszać, odłożyć na godzinę do lodówki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 24.11.2014 09:56
Apetyczna prezentacja
msmariusz 24.11.2014 00:13
super, fajnie wygląda
migotka28 23.11.2014 22:55
ale apetycznie podana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak