Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jarzynowa ala Gary Michy
**musztarda francuska gruboziarnista
Ziemniaki, marchewkę, seler i pietruszkę dokładnie umyć - nie obierać. Przełożyć do garnka i zalać gorącą wodą, gotować pod przykryciem około 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Warzywa przestudzić i delikatnie obrać ze skórki. Jabłko obrać i pozbawić gniazda.* Wszystkie składniki sałatki pokroić w kosteczkę. Pokrojone składniki wkładać do dużej miski, dodać odsączony groszek. Doprawić solą oraz pieprzem ziołowym (opcjonalnie świeżo zmielonym czarnym pieprzem). Jogurt połączyć z majonezem i musztardą, dodać do warzyw, wymieszać.
W razie potrzemy dodać więcej majonezu.
* jabłko kroimy na końcu zaraz po ogórku kiszonym, dzięki temu zachowa jasny kolor i nie ściemnieje.
Smacznego!