Sałatka jarzynowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    4 sztuki
  • ziemniaki

    4 sztuki
  • pietruszka

    2 sztuki
  • jabłka

    3 sztuki
  • jajko

    3 sztuki
  • ogórki kiszone

    6 sztuk
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • kukurydza konserwowa

    1 puszka
  • majonez

    3 łyżki
  • Musztarda sarepska Prymat

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki ugotować do miękkości w łupinkach. Wystudzić i obrać. Jajka ugotować na twardo. Ugotowane warzywa i jajka pokroić w drobną kosteczkę. Jabłka obrać. Razem z ogórkami również pokroić w kosteczkę. Wszystko umieścić w misce. Dodać groszek i kukurydzę. Wymieszać. Do sałatki dodać majonez i musztardę i dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem, i ponownie dokładnie wymieszać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 03.09.2014 08:13
Robię co drugą niedzielę
Magula 18.08.2014 16:54
Pyszna sałatka
mw926 18.08.2014 15:54
taka tradycyjna najlepsza

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat