Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salatka jajeczno-tuńczykowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
tuńczyk 1 puszka
groszek 1 puszka
jajko 4
majonez
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Salatka jajeczno-tuńczykowa

Kroki postępowania

1
Jajka ugotowac na twardo. Tuńczyka rozdrobnić i przełożyc do miski.
Krok 1 - Salatka jajeczno-tuńczykowa foto
2
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić i wsypac na dno miski- jeśli miska jest nieduża można nie dawac całego woreczka to już zalezy od tego jak kto lubi.
Krok 2 - Salatka jajeczno-tuńczykowa foto
3
Na ryż wysypac groszek. Na niego zetrzec na grubych oczkach białka jajek. Posmarowac majonezem i na wierzch zetrzeć żółtka.
Krok 3 - Salatka jajeczno-tuńczykowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 16.07.2013 00:15
Lubię tuńczyka w sałatkach.
treonina 15.07.2013 23:52
prosta i smaczna
marcia7 15.07.2013 23:33
bardzo w moim guście
Mona73 15.07.2013 23:21
bardzo fajna sałatka
Megg 15.07.2013 21:57
mniam, mniam, smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak