Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA JAJECZNO-CHRZANOWA

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 1 szkl.
majonez tradycyjny 2 łyżki
chrzan 4 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
jabłka 3 szt
natka pietruszki do dekoracji
jajko ugotowane na twardo 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA JAJECZNO-CHRZANOWA

Kroki postępowania

1
Jajka pokrój w kostkę. Jabłka obierz, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny.
Krok 1 - SAŁATKA JAJECZNO-CHRZANOWA foto
2
Chrzan połącz z jogurtem i z majonezem, dodaj sól, cukier i pieprz.
Krok 2 - SAŁATKA JAJECZNO-CHRZANOWA foto
3
Wszystkie składniki ze sobą wymieszaj dokładnie, smarujemy chleb i dekorujemy natką pietruszki.
SMACZNEGO!!!!!
Krok 3 - SAŁATKA JAJECZNO-CHRZANOWA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 31.01.2014 18:04
BARDZO LUBIĘ SAŁATKI Z CHRZANEM
fotoviderek 09.04.2013 07:27
Wspaniałą ta sałatka :)
Megg 08.04.2013 19:30
pyszna sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak