Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jajeczno- rzodkiewkowa ze szypiorkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składniki

jajko 4 sztuki
rzodkiewki 6 sztuk
por (biała część) połowa tej części
masło
szczypiorek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

sos

majonez tradycyjny 2 łyżki
jogurt gęsty 2-3 łyzki grecki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jajeczno- rzodkiewkowa ze szypiorkiem

Jajka ugotowac na twardo, ostudzić pokroić w ósemki, Pora pokroić w krążki i podsmażyć na maśle przez minute , minimalnie by delikatnie zmiękł. Rzodkiewkę opłukać , pokroić w krążki.Szczypior posiekać Składniki i ułożyć na talerzu ,przyprawić do smaku. W małej misce połączyć majonez i jogurt, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem, po czym dodać powstały sos do miski z pozostałymi produktami. Udekorować i posypać świeżo zmielonym pieprzem .Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 13.11.2015 21:16
zapachniało wiosną
Krystyna32 13.11.2015 21:02
pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak