Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jajeczno - pieczarkowa

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
jajko 12 szt
natka pietruszki 0,5 pęczka
szczypiorek 0,5 pęczka
majonez 6 łyżek
musztarda 2 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jajeczno - pieczarkowa

Kroki postępowania

1
Pieczarki dokładnie czyścimy. Zagotowujemy ok 2-3 litry wody, solimy ją i na wrzątek wrzucamy pieczarki. Gotujemy ok 5 minut. Odlewamy i studzimy na sicie.
Krok 1 - Sałatka jajeczno - pieczarkowa foto
2
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Kroimy w dość sporą kostkę, tak jak pieczarki. Przekładamy je razem do miski.
Krok 2 - Sałatka jajeczno - pieczarkowa foto
3
Natkę pietruszki i szczypiorek dokładnie płuczemy i osuszamy. Bardzo drobno siekamy i przekładamy do jajek i pieczarek. Do wszystkich pokrojonych składników dodajemy majonez i ostrą musztardę. Doprawiamy do smaku solą i dość mocno pieprzem. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na noc do lodówki.
Krok 3 - Sałatka jajeczno - pieczarkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 16.03.2016 00:25
dobra salata
Łukasz15 15.03.2016 23:52
Bardzo dobra sałatka
bertpvd 15.03.2016 21:16
pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak