Sałatka jajeczna z kukurydzą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza w puszce

    2/3 puszki
  • pomidory

    2
  • jajka

    5 sztuk
  • jogurt naturalny

    200 gram
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory myjemy, kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek, po czym drobno siekamy. Następnie dodajemy odcedzoną z zalewy kukurydzę oraz jogurt naturalny. Całość mieszamy i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Sałatkę przekładamy do miseczek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat