Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jabłkowo-serowa z rodzynkami

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

jabłka 2 sztuki
ser żółty 30 dag
rodzynki 100 g
limonka 1/2 sztuki
koperek 1/2 pęczka

Sos

majonez light 2 łyżki
śmietana 18 proc 120 g
cukier 1/2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jabłkowo-serowa z rodzynkami

1.
Jabłka i koperek umyć osuszyć jabłka pokroić na ćwiartki po usunięciu gniazd nasiennych a koperek posiekać drobniutko.Ser żółty pokroić w kostkę,wszytko razem wymieszać w salaterce łącznie z rodzynkami wycisnąć sok z limonki i wymieszać sałatkę.Wyłożyć do małych miseczek.
2.
Z majonezu i śmietanki przyrządzić sos mieszając te dwa składniki razem osolić do smaku doprawić pieprzem i cukrem połączyć z koperkiem i wymieszać polać wierzch sałatki schłodzić i podawać udekorowaną plasterkami limonki i gałązkami koperku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.08.2014 18:19
ciekawe połączenie
Gracer 03.08.2014 10:41
połączenie smaczne
molanka 02.08.2014 18:31
oryginalne połączenie składników

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak