Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka Indyjska

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż długoziarnisty 100 g
ananas w puszce 1/2 puszki
Kukurydza z Puszki 3 łyżki
imbir starty 1 łyżka
oliwki zielone Smak kilka sztuk
seler
ząbki czosnku 2
jogurt grecki 2 łyżki
curry 1 łyżka
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka Indyjska

Ryż gotujemy z dodatkiem łyżki curry-szczyptę zostawiamy do doprawienia sałatki. Ananasa kroimy na drobną kostkę, dodajemy kukurydzę, pokrojone w krążki oliwki, i pokrojony na drobno seler. Wszystkie składniki łączymy z ryżem doprawiamy do smaku curry, szczyptą soli oraz pieprzem dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz jogurt.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sliwka 31.12.2015 12:57
Ciekawy przepis;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak