Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka hinduska

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 2 szt
ogórek zielony 1 szt
jogurt naturalny 180 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat 1 szt
ząbki czosnku 1-2 szt
szczypiorek
kolendra posiekana
mięta liście do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka hinduska

Ogórek obieramy i kroimy w kostkę.
Pomidory myjemy kroimy w większą kostkę .
Warzywa przekładamy do miski doprawiamy solą i pieprzem .
Ząbek czosnku przeciskamy do jogurtu ,wsypujemy jeszcze przyprawę do sałatek czosnkową mieszamy .
Wymieszany jogurt wlewamy do warzyw dodajemy posiekaną kolendrę ,szczypiorek i miętę mieszamy .
Odstawiamy aby smaki się przegryzły .
Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

POLECAM!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 02.11.2016 13:47
pyszna sałatka
Róża1 02.10.2016 22:33
nie mam świeżej kolendry i nie używałam jej świeżej , tylko w postaci suszonej mielonej i całych owoców suszonych .
gosia56 02.10.2016 09:07
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;)
gusia1000 02.10.2016 00:16
bardzo dobra sałatka.
mirosława4 01.10.2016 22:15
kolorowo , zdrowo i smacznie
Renataj 01.10.2016 21:37
Ostatnio pokochałam kolendrę więc sałatka w sam raz dla mnie:)
Stenka 01.10.2016 19:46
smaczna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak