Sałatka hawajska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    0,5 kilograma
  • kukurydza w puszce

    1 sztuka
  • ananas w puszce

    1 sztuka
  • seler konserwowy

    1 słoik
  • majonez

    1 mały słoik
  • sól i pieprz

  • przyprawa do kurczaka

  • papryka słodka mielona

  • papryka ostra mielona

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z indyka nacieramy przyprawą do indyka, słodką i ostrą paprykę, lekko solimy, wstawiamy na kilka godzin lub na noc do lodówki. Na patelni rozgrzewamy niewielka ilość oleju, przekładamy pierś z indyka i dusimy do miękkości pod przykryciem na małym ogniu. Ostudzone mięso kroimy w drobną kostkę, odsączonego ananasa kroimy w paski. Selera i kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Sałatkę dokładnie mieszamy, wstawiamy do lodówki na kilka godzin żeby składniki się ze sobą połączyły.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Diana Rusiłowicz 09.03.2017 00:39
Pyszna propozycja :)
bogusia 82 02.02.2017 20:51
Dziękuję :)
Janina 01.02.2017 15:49
Moje ulubiona szybka sałatka;))
Mniam 01.02.2017 13:05
Bardzo lubię tą sałatkę :)
Edith85 01.02.2017 08:22
Bardzo lubię
Krystyna32 01.02.2017 08:00
bardzo smaczna
MagdalenaIC 01.02.2017 00:19
Wygląda smacznie :)
halina17 31.01.2017 23:49
Dobra sałatka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat