Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka hawajska

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 0,5 kilograma
kukurydza w puszce 1 sztuka
ananas w puszce 1 sztuka
seler konserwowy 1 słoik
majonez 1 mały słoik
sól i pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka hawajska

Pierś z indyka nacieramy przyprawą do indyka, słodką i ostrą paprykę, lekko solimy, wstawiamy na kilka godzin lub na noc do lodówki. Na patelni rozgrzewamy niewielka ilość oleju, przekładamy pierś z indyka i dusimy do miękkości pod przykryciem na małym ogniu. Ostudzone mięso kroimy w drobną kostkę, odsączonego ananasa kroimy w paski. Selera i kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Sałatkę dokładnie mieszamy, wstawiamy do lodówki na kilka godzin żeby składniki się ze sobą połączyły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 09.03.2017 00:39
Pyszna propozycja :)
bogusia 82 02.02.2017 20:51
Dziękuję :)
Janina 01.02.2017 15:49
Moje ulubiona szybka sałatka;))
Mniam 01.02.2017 13:05
Bardzo lubię tą sałatkę :)
Edith85 01.02.2017 08:22
Bardzo lubię
Krystyna32 01.02.2017 08:00
bardzo smaczna
MagdalenaIC 01.02.2017 00:19
Wygląda smacznie :)
halina17 31.01.2017 23:49
Dobra sałatka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak